Kotisivut yhdistykselle


Kaakon Nettipalvelu Oy

Miksi yhdistyskin tarvitsee kotisivut?

Esimerkkinä kennel.fiKaikki ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että yritys kuin yritys tarvitsee tänä päivänä kotisivut. Samaa pätee myös yhdistyksille. Jos yhdistys ei ole edes jollain tasolla esillä internetissä, uusien jäsenten on vaikea löytää sitä, sillä lähes kaikki tieto haetaan nykyään netistä hakukoneiden kautta. Yhdistysten kannattaa hankkia itselleen kotisivut, jotta niiden olisi helppo tiedottaa jäseniään ja muita tahoja toiminnastaan, hankkia uusia jäseniä ja esimerkiksi vastaanottaa palautetta ja kehitysehdotuksia. Yhdistysten rahavarat ovat yleensä paljon niukemmat kuin yrityksillä. Menestyvällä pk-yrityksellä saattaa olla halua ja mahdollisuutta laittaa 8000 euroa hakukoneoptimoitujen, myyvien ja persoonallisten kotisivujen rakentamiseen, mutta tällaisista summista moni riistanhoitoyhdistys, aatteellinen yhdistys tai yliopiston osakunta voi vain haaveilla. Miten hankkia yhdistykselle toiminnalliset kotisivut mahdollisimman kustannustehokkaasti?

Yhdistyksen kotisivut kertovat toiminnan laadusta

Yhdistyksen kotisivut kertovat niin sen jäsenille toiminnan laadusta. Kotisivuilla voidaan esitellä yhdistyksen jäseniä, sen hallintoa, yhdistyksen toimintaa ja arvoja sekä tulevia tapahtumia. Asiantuntemuksella laaditut kotisivut ovat monelle yhdistykselle tärkeä tiedotuskanava, ja kotisivujen kautta yhdistys voi innostaa ja houkutella uusia jäseniä mukaan sen toimintaan.

Hätäisesti kyhätyt ja toimimattomat kotisivut eivät riitä. Yhdistyksen kotisivujen ei tarvitse olla kovin laajat eikä niillä tarvitse olla kymmeniä erilaisia toimintoja – tärkeintä on, että sivut ovat selkeät ja että ne latautuvat nopeasti. Ihminen jaksaa odottaa kotisivujen latautumista vain pari sekuntia. Jos sivu ja sillä olevat kuvat eivät siinä ajassa lataudu katseltaviksi, kotisivuihin tutustuminen jätettäneen väliin. Nettiä käytetään yhä enemmän mobiililaitteilla, siksi kotisivujen on oltava responsiiviset, eli näytettävä hyvältä (ja latauduttava nopeasti) myös älypuhelimen ruudulta luettaessa.

Hyvä kotisivu, minkä hankkimiseen ei kulu omaisuuksia, on käyntikorttimainen sivu, jolla on 1–2 kertovaa kuvaa. Tärähtäneet, huonolaatuiset valokuvat eivät anna yhdistyksestä (tai yrityksestä) hyvää kuvaa. Valokuvat voi halutessaan otattaa ammattivalokuvaajalla, mutta vähintäänkin niiden tulisi olla tarkkapiirteisiä ja selkeitä. Sivulta on syytä löytyä myös yhteydenottolomake, ehkä myös tapahtumakalenteri. Tällaisen selkeän ja yksinkertaisen kotisivun päivittäminen on helppoa ja nopeaa, sillä hintaan kuuluu yleensä myös päivitystyökalu.

Yksilölliset ulkoasut auttavat erottumaan

Riippuu budjetista, kuinka uniikki ja mieleenpainuva ilme kotisivuille on mahdollista saada. Graafinen suunnittelu mahdollistaa vaikka mitä, mutta sillä on hintansa. Yritysten kannattaa panostaa omaleimaiseen ilmeeseen ja muista erottautumiseen, mutta yhdistyksen, minkä päätavoite ei ole uusien jäsenien hankinnassa, ei ehkä kannata panostaa satoja tai tuhansia euroja ainutlaatuisen ilmeen suunnittelemiseen. Kun yhdistyksenne kotisivuja on suunnittelemassa ja toteuttamassa alan ammattilainen, hän osaa kuunnella toiveitanne herkällä korvalla ja toteuttaa kustannustehokkaasti koodaamalla tarpeitanne parhaiten vastaavat kotisivut. Värit, logo, fontti… kaikilla tällaisilla asioilla voidaan vaikuttaa sivuston yksilölliseen ulkoasuun.

Yli sata metsästysseuraa ja kymmeniä riistanhoitoyhdistyksiä

Esimerkkinä rhy.fiKaakon Nettipalvelu Oy on erikoistunut varsinkin metsästysseurojen ja riistanhoitoyhdistyksien kotisivuihin. Asiakkaina meillä on kymmeniä riistanhoitoyhdistyksiä ja yli sata metsästysseuraa. Koska Kaakon Nettipalvelu Oy palvelee valtakunnallisesti, saavat tästä osoitteesta palvelua niin Pohjois- kuin Etelä-Suomenkin metsästysseurat. Kaakon Nettipalvelu Oy on toteuttanut toimivia ja uniikkeja kotisivuja myös esimerkiksi asukasyhdistyksille, siivouspalveluille ja kenneleille. Kotisivuja hiotaan ja hienosäädetään niin kauan, kunnes asiakas on sataprosenttisen tyytyväinen!

Referenssit ja palautteet

Kaakon Nettipalvelu Oy tunnetaan kustannustehokkaasti toteutetuista kotisivuista, mitkä houkuttelevat kävijöitä yhä uudestaan. Kotisivuja on helppo päivittää, sillä niille voidaan rakentaa helppokäyttöinen ylläpitojärjestelmä – kotisivupäivityksistä vastaava henkilö ei siis tarvitse erikoisohjelmia tai -taitoja voidakseen suoriutua tehtävästään. Tutustu upeisiin kotisivuihin, joissa näkyy Kaakon Nettipalvelun ainutlaatuinen kädenjälki, ja asiakaspalautteisiin!

Palvelua vanhoille ja uusille jäsenille

Kaakon Nettipalvelu Oy toivottaa tervetulleeksi niin uudet kuin vanhat asiakkaat! Kysy kotisivujen laajentamisesta, tai uusien kotisivujen rakentamisesta. Kotisivuja on helppo täydentää uusilla sivuilla, joilla voidaan esimerkiksi raportoida viimeaikaisesta toiminnasta ja tapahtumista. Kotisivujen yhteyteen voidaan laatia blogi – nykyaikainen metsästysseura saattaa blogata esimerkiksi jäsentensä kuulumisista tai uusista aseista ja metsästysvaatteista. Ajankohtaisia asioita käsittelevä blogi antaa yhdistyksen sivuilla lisäarvoa. Lisäksi internetin hakukoneet huomaavat helpommin kotisivut, joiden blogiosastoa päivitetään tasaisesti.

Asiantuntijalla on paljon näkemystä ja kokemusta siitä, mitä yhdistyksen kotisivuilla pitää olla, jotta ne toteuttavat tehtävänsä mahdollisimman hyvin. Kun jo yhdistyksen kotisivujen etusivulla kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästi, mistä on kyse ja miten yhdistykseen saa yhteyden, ollaan oikeilla jäljillä. Yhteydenottolomakkeen lisäksi tai sen sijasta etusivulla voi olla yhdistyksen yhteyshenkilön etu- ja sukunimi, sähköposti ja puhelinnumero. Jäsenyyttä harkitseva tuskin jaksaa etsiä kovin kauaa yhteystietoja. Jäsenhakemuslomake tai jäseneksi liittymisohjeet voidaan myös linkittää kotisivujen etusivulle. Tapahtumakalenteri, kuvagalleria ja esimerkiksi blogi voidaan lisätä myöhemminkin.

Yhteystiedot

Kaakon Nettipalvelu Oy
Mälkiäntie 5
53300 Lappeenranta

Pekka Hannonen
050 582 6523

Alv. rek.
Y-tunnus 1811613-2

Tietosuojakäytäntömme

Bisnoden myöntämä diplomi hyvästä luottoluokituksesta

© Kaakon Nettipalvelu Oy